Work Up! -seminaarissa pohditaan tekoälyn eettisiä vaikutuksia työelämän kannalta

Uutiset

Tekoälyn muokatessa työn luonnetta on kehitettävä myös työvoiman valmiutta muutokseen. Työn organisointia, esimiestyötä ja työyhteisöjen sosiaalista toimivuutta on parannettava ja muutoksessa on huomioitava myös eettisten näkökulmien vaikutukset yritysten liiketoimintaan ja sitä kautta työelämään.

Kesäkuussa julkaistun Tekoälyajan työ -raportin mukaan esimerkiksi tekoälyn kehittämisen ja hyödyntämisen takana olevista arvoista voi jatkossa tulla yritysten brändiarvoon vaikuttavia tekijöitä.

Työelämä 2020 -hankkeen työn uusia muotoja käsittelevän Work Up! -sarjan seuraavassa seminaarissa 14.9. klo 9 – 12 Bio Rexissä pohditaan tekoälyn eettisiä vaikutuksia työelämän kannalta. Yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa järjestettävä seminaari yhdistää työelämää ja muotoilua.

Seminaarin keynote-puhujina toimivat Minna Mustakallio Futuricelta sekä filosofi Maija-Riitta Ollila. Puheenvuoroja on kommentoimassa paneeli, jonka muodostavat Jaana Leikas (VTT), Jaakko Särkelä (Reaktor) sekä Petri Lattu (Nordkapp).

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Work Up! -seminaarisarjalla haetaan näkökulmia siihen, kuinka työtä voidaan ajatella ja tehdä uudella tavalla. Tavoitteena on löytää keinoja ihmisen näkökulmasta entistä parempaan työkulttuuriin. Sarjassa on aiemmin käsitelty mm. kiertotaloutta, älypalveluita, alustataloutta sekä monikulttuurista työelämää.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 

Mitä mieltä sinä olet?

Mitä mieltä sinä olet?