Tietopolitiikasta uusi politiikkalohko Suomeen – tietopoliittinen selonteko lausunnoilla

Uutiset

Luonnos valtioneuvoston selonteoksi eettisestä tietopolitiikasta tekoälyn aikakaudella lähetettiin tänään lausuntokierrokselle. Lausuntoaikaa on 31.10.2018 saakka. Tietopoliittisen selonteon ja siihen liittyvän yhteiskunnallisen keskustelun avulla muodostetaan Suomeen uusi politiikkalohko, tietopolitiikka.

Pääministeri Sipilän hallituksen tavoitteena on, että Suomesta kehittyy edelläkävijä tietopolitiikassa ja tekoälyn soveltamisessa. Tietopolitiikkaa, tietopoliittisia periaatteita ja linjauksia tarvitaan juuri nyt, sillä yhteiskunta on verkottunut ja digitalisoitunut. Lisäksi tiedon merkitys yhteiskunnallisena resurssina on yhä korostuneempi.

Lue koko uutinen tietopoliittisesta selonteosta VM:n sivuilla

Mitä mieltä sinä olet?

Mitä mieltä sinä olet?