Tilaisuus 5.10.: Miten yritykset voivat käyttää tekoälyä eettisesti?

Uutiset

Tekoälyn hyödyntäminen lisääntyy yrityksissä vauhdilla. Samalla on noussut esiin uudenlaisia eettisiä kysymyksiä. Onko tekoälyn opetuksessa käytetty data vinoutunutta tai syrjivää? Kuinka luottaa algoritmiin, jota ei pystytä tarkalleen kuvailemaan? Kuka vastaa tekoälyn tekemistä päätöksistä?

Näihin kysymyksiin vastaamiseksi Suomen tekoälyohjelma kannustaa yrityksiä laatimaan tekoälyn eettiset periaatteet. Periaatteet määrittävät, miten tekoälyä käytetään reilulla ja luottamusta rakentavalla tavalla.

Tekoälyn eettisestä soveltamisesta kiinnostuneet yritykset ovat tervetulleita keskustelemaan aiheesta tekoälyohjelman etiikkahaasteen kick off -tilaisuuteen

perjantaina 5.10.2018 klo 9.30–11.00 (klo 9.00 alkaen aamiaistarjoilu) OPn tiloihin Helsingin Vallilaan (os. Gebhardinaukio 1).

Tilaisuudessa elinkeinoministeri Mika Lintilä ja Suomen tekoälyohjelman puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä johdattavat tekoälyn eettisiin kysymyksiin. K-ryhmä, OP Ryhmä ja Stora Enso jakavat käytännön esimerkkejä, miten eettisyys ja luottamus ohjaavat yrityksissä tekoälyratkaisujen kehittämistä.

Ohjelmassa on varattu runsaasti aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Ministeri Lintilä tapaa seuraavalla viikolla eurooppalaisia kollegojaan AI Forum 2018 -konferenssissa ja hyödyntää yritysten näkemyksiä viedessään Suomen sanomaa eteenpäin.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma sekä lisätietoja tekoälyn eettisten periaatteiden tekemisestä on osoitteessa tekoälyaika.fi/etiikka. Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen syyskuun loppuun mennessä.

Tekoälyohjelma on ministeri Lintilän asettama ohjelma, jonka tavoitteena on nostaa tekoäly suomalaisyritysten menestystekijäksi. Tehdään yhdessä Suomesta tekoälyn eettisen soveltamisen mallimaa. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Mitä mieltä sinä olet?

Mitä mieltä sinä olet?