Suomalaiset tekoäly-yritykset listattiin: listalle ylsi 15 yritystä

Uutiset

Teknologiateollisuuden Tekoälykiihdyttämön kuratoitu AI Landscape -listaus julkistettiin 29.11.2018. 15 suomalaisyritystä täytti tekoälyratkaisuja tarjoavan huippuyrityksen kriteerit.

– Suomesta on puuttunut luotettava ja ajantasainen tekoäly-yritysten listaus, jota esimerkiksi tekoälyn sovelluskumppaneita tai sijoituskohteita etsivät voisivat hyödyntää. Tekoälykiihdyttämö halusi tarjota kodin tällaiselle listaukselle, jota oli jo eri tahoilla hahmoteltu. Näin syntyi ”Finland’s AI Landscape”, kertoo Antti Poikola, toinen Tekoälykiihdyttämön vetäjistä.

Asiantuntijaraati nosti listalle vain tiukat kriteerit täyttävät huippuyritykset. Kaiken kaikkiaan mukaan ylsi noin 60 ehdotuksesta 15 yritystä. Yritykset on jaettu kolmeen kategoriaan: tekoälyyn pohjautuvia tuotteita tai palveluja kehittävät yritykset, tekoälyn konsultoijat ja mahdollistavien teknologioiden tarjoajat. Raadissa on mukana muun muassa sijoitusmaailman, ohjelmistoteollisuuden, tekoäly-yritysten ja tekoälyn hyödyntäjien edustajat.

Koko uutinen Teknologiateollisuuden verkkosivuilla

AI Landscape -listaus

 

Mitä mieltä sinä olet?

Mitä mieltä sinä olet?