Syyskuussa järjestetty AI Finland 2020 –tapahtuma toi yhteen yritysten ja tutkimusyhteisön edustajat keskustelemaan tekoälyn tulevaisuudesta. Ensimmäisen AI Finland -tapahtuman teemana oli kestävä älykäs tuotanto.

AI Finland 2020 –tapahtuma järjestettiin 30.09. ja sen toteuttivat yhteistyössä Business Tampere, Business Finland sekä työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyökumppaneineen. Virtuaalikonferenssi toteutettiin Live Stream -yhteydellä Tampere-talosta ja siihen osallistui yritys- ja tutkimusyhteistyökumppaneita Suomesta ja ulkomailta. Tapahtumaa seurasi päivän aikana yli 800 osallistujaa yli 50 maasta.

Tapahtuma järjestettiin syksyllä 2020 ensimmäistä kertaa, ja tavoitteena on luoda vuosittainen järjestettävä AI Finland –konsepti. Tampere valikoitui tapahtuman ensimmäiseksi järjestämispaikaksi kaupungin teollisuushistorian ja teknologiaosaamisen johdosta.  Vuonna 2021 tapahtuma on tarkoitus järjestää Espoossa.

AI Finland 2020 –tapahtuman avauspuheenvuoron piti elinkeinoministeri Mika Lintilä. Tutkimusyhteistyön edustajina Suomen Akatemia, VTT ja Suomen tekoälykiihdyttämö (FAIA) osallistuivat kukin puheenvuoroillaan. Yritysedustajina oli kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden lisäksi useita paikallisia yrityksiä Tampereen seudun yrityksistä, kuten Insta, Glaston, Cargotec, Sandvik, Valmet ja Unikie.

Tapahtuman pääohjelman lisäksi iltapäivällä järjestettiin tekoälyn eettistä hyödyntämistä koskeva ETAIROS –ohjelma. Erillinen iltapäiväohjelma rakentui ETAIROS -tutkimushankkeen teemojen ympärille. ETAIROS -tutkimushankkeen tarkoituksena on edistää tekoälyn eettistä soveltamista julkishallinnossa ja liike-elämän aloilla.

Lisätietoja tapahtumasta

Mitä mieltä sinä olet?

Mitä mieltä sinä olet?